Sunday, February 5, 2017

Tips Macam Mana Nak Tukar SkincareAssalammualaikum harini saya nak share lagi tips tips kecantikan untuk korang semua. Okay nak tukar skincare pun ada cara dia tau bukan main guna atau tukar je takut-takut kesan gabungan produk baru boleh menjadi racun pulak. Ini dia cara yang betul dan selamat. Haa yang mana pakai produk yang ada merkury kenalah baca ni untuk stop produk bahaya tau.

Firsly, stop guna previous skincare dalam 7-14 hari. Boleh apply pelembab secara halus untuk elak kulit kering. Doktor suggest hanya basuh dengan air suam selalu pada muka atau guna hampas tea yang dah guna buat air tu.

Secondly, membiarkan wajah neutral selama 7 hari sekurangnya, iaitu membiarkan wajah anda bebas dari sebarang produk. Penerimaan kulit kita berbeza-beza, takut juga kulit kita terkejut dengan kedatangan produk baru.

Ang third, Bila dah guna skincare baru, berlaku sesetengah jenis kulit dimana akan timbul jerawat rashes, dry skin, oily (disebabkan effect mercury skincare lama/effect stop guna).

Fourth, Jika produk anda biasa sahaja tiada merkury dan wajah korang okay atau tak rasa macam nak tukar skincare boleh juga cuma tak perlu lama macam pakai produk yang ada merkury hanya 2-3 hari sudah cukup untuk neutralkan wajah anda then, boleh terus tukar skincare. 

Sekian Terima Kasih 🙂No comments:

Post a Comment